US tafeltennis About US

About US

Wie wij zijn

Als lid van US-tafeltennis speel je in een actieve maar ook gezellige vereniging met ongeveer 110 voornamelijk (oud)studentleden.

De missie van onze vereniging is om een prestatieve- en recreatieve afdeling te zijn van de Universitaire Sportvereniging (US), voor tafeltennis op alle niveaus, waar gezelligheid en sociale activiteiten hoog in het vaandel staan. Doelgroep van de vereniging zijn (oud-)studenten.

De missie voor de komende jaren is als volgt omschreven: Laagdrempelig tafeltennis aanbod bieden voor studenten.

Trainingsmogelijkheden

Op maandagavond is er de mogelijkheid om vrij te spelen in de Amstelcampushal tussen 19.00 en 21.30 uur. Uiteraard is de kantine daarna nog open om het benodigde vocht aan te vullen.

Op dinsdagavond wordt er door Pieter Danes training gegeven in de Wethouder Duran hal in Diemen. Vanaf 19.30 is de zaal open. De training vindt plaats van 20:00 tot 21:30 uur voor spelers van alle niveau’s. Na de training kan er worden vrijgespeeld tot 23.00 uur.

Op donderdagavond kan er worden getraind bij Universum op Science Park. Hier wordt van 19.30-20.30 uur training gegeven. De doelgroep van deze training zijn studenten/jong volwassenen. Van 20:30 – 21:00-23.00 uur kan er worden vrijgespeeld door iedereen.

Naast de mogelijkheid tot trainen kan je meedoen met de competitie van de NTTB. Momenteel doen 10 teams van US mee in verschillende klassen. De competitie wedstrijden van de afdeling vinden meestal door de week plaats. De landelijke teams spelen op zaterdag.

Wat is er nog meer?

Lid zijn van US betekent echter meer dan alleen trainen en competitie spelen. Leden organiseren ieder jaar de clubkampioenschappen, dubbelkampioenschappen, US Open, het legendarische US weekend weg, het TannUS toernooi en andere sociale activiteiten. Ook doet US-tafeltennis mee aan de Nederlandse Kampioenschappen, de klasse-meerkampen en andere toernooien.

Zo nu en dan verschijnt het clubblad ‘How about US’, met daarin diepte-interviews, quasi-wetenschappelijke artikelen, mededelingen en aankondigingen, en een niets ontziende roddelrubriek.

Ben je geïnteresseerd in US tafeltennis?

Je kunt 3 keer vrijblijvend bij ons meespelen om te kijken of onze club bij je past. Als je ons van te voren laat weten wanneer je langskomt, zorgen wij dat je er iemand is om je welkom te heten. Je mag natuurlijk ook spontaan binnenlopen.

Voor vragen of verdere informatie: ustafeltennis@gmail.com

Zaal Adres Plaats
Amstelcampushal – USC: Afdelingscompetitie en training Tweede Boerhaavestraat 10 1091 AN, Amsterdam
Universum – USC: Duo competitie en Training Science Park 306 1098 XH, Amsterdam
Wet. Duran Diemen: Landelijk- en afdelingscompetitie en training Ouderkerkerlaan 10 1112 BE, Diemen