US tafeltennis About US

About US

(English: see below)

Als lid van US-tafeltennis speel je in een actieve maar ook gezellige vereniging met ongeveer 110 voornamelijk (oud)studentleden.

Op maandagavond is er de mogelijkheid om vrij te spelen in de Amstelcampushal, waar tussen 18.30 en 21.30 uur negen tafels staan waarop gespeeld kan worden (adres: zie hieronder). Uiteraard is de kantine daarna nog open om het benodigde vocht aan te vullen.

Op woensdagavond is er de mogelijkheid om te trainen in de zaal van Tempo Team, vanaf 19:00. Een trainer verzorgt de training van 19:00 tot 20:00 uur en van 20:00 tot 21:00 uur. De training is ingedeeld in verschillende niveaus, dus ook de beginners komen ruim aan bod! Vanaf 21:00 is er ruimte om vrij te spelen.

Naast de mogelijkheid tot trainen kan je meedoen met de competitie van de NTTB. Momenteel doen 9 teams van US mee in verschillende klasses. De competitie wedstrijden van de afdeling vinden meestal door de week plaats. De landelijke teams spelen op zaterdag.

Lid zijn van US betekent echter meer dan alleen trainen en competitie spelen. De evenementen-commissie organiseert ieder jaar de clubkampioenschappen, dubbelkampioenschappen, US Open en het oliebollentoernooi. Het oliebollentoernooi wordt gespeeld met een handicap, zodat iedereen een even grote kans heeft om te winnen. Daarnaast hebben we ook al twee keer een feest met band georganiseerd. Ook doet US-tafeltennis mee aan de Afdelings Kampioenschappen, de klasse-meerkampen en andere toernooien.

Zo nu en dan verschijnt het clubblad ‘How about US’, met daarin diepte-interviews, quasi-wetenschappelijke artikelen, mededelingen en aankondigingen, en een niets ontziende roddelrubriek.

Voor verdere informatie: ustafeltennis@gmail.com

English

US is from origin a student’s table tennis club. Now many player’s are no longer students, but the club still has a young and unique atmosphere. There are about 110 members, playing at all levels in the competition. It is however not necessary to play in the competition, there are also many possibilities for recreational play.

There are two nights where you can practice your play:
Monday: from 6.30 until 9.30 pm at the Amstelcampushal (Tweede Boerhaavestraat 10, Amsterdam). This is near Weesperplein (Metro 51, 53, 54, trams 7 & 10).

Wednesday: from 7.00 until 11.00 pm at the table tennis club Tempo Team (Zuidelijke Wandelweg 43 in Amsterdam).

New members can come whenever they like, there is no need to contact us in advance!

If you are interested in playing, you can come and have a try on any monday or wednesday (except during holidays) or contact one of the board members: ustafeltennis@gmail.com

Zaal Adres Plaats Telefoon
Amstelcampushal: Afdelingscompetitie en training Tweede Boerhaavestraat 10 1091 AN, Amsterdam
Tempo Team: Landelijk- en afdelingscompetitie en training President Kennedylaan 5 1079 MB, Amsterdam 020-6429616