US tafeltennis toernooi Eerste lente toernooi succes!

Eerste lente toernooi succes!Niet inspelen, 1 game, gewoon gaan!

Donderdagavond 21 maart 2024 was het zover: ons eerste lentetoernooi! Met 22 spelers op 6 tafels volgens een nieuwe formule: elke wedstrijd beslaat slechts één game, en inspelen is streng verboden…

De eerste ronde betrof gelijkwaardige poules: drie met 4 spelers en twee met 5 spelers. Na een half uurtje waren deze 38 wedstrijden gespeeld.

De bovenste twee van elke poule speelden vervolgens in twee poules van 5: A1 en A2. De overige spelers in twee poules van 6: B1 en B2. Voor deze 50 wedstrijden hadden we 45 minuten nodig.

In 75 minuten 88 wedstrijden op 6 tafels: 5,1 minuten per wedstrijd. Inclusief spelerwissels, en af en toe geen spel omdat er qua schema even gewacht moest worden.

Wat ik zo opving was dat het niet inspelen als erg verfrissend werd ervaren: het zorgt voor een enorme vaart. Zouden we dit ook in de competitie doen, of tot 1 minuut beperken, en vooral dat eindeloze coachen afschaffen, dan is die hele duocompetitie niet meer nodig: iedereen op tijd klaar. 🙂

Na de tweede ronde volgden de kruisfinales: nummer 2 van de ene poule tegen de nummer 1 van de andere poule. Omdat ook die maar één game waren, bleef iedereen kijken. Uiteindelijk won vaste-donderdagspeler Stephanos de B-finale van Bas. En in de A-finale won vaste-donderdagspeler Paul van Sander. Dat kan geen toeval zijn 😉 Paul is dus onze eerste lentekampioen!

Leuke sfeer, heerlijk dynamisch, lekker snel. En met het eten en drinken vooraf en na afloop erbij was het een groot succes, vond ik zelf althans. En ook ontdekt dat een hangende Harry een erg lekker biertje is 🙂 Op naar het herfsttoernooi!

Door: Peter