US tafeltennis Uncategorized Clubkampioenschappen 2022

Clubkampioenschappen 2022

Het was alweer een tijdje geleden aangezien we 2020 en ’21 verstek hebben moeten laten gaan. Maar gister werden dan toch de clubkampioenschappen van 2022 gespeeld.

De deelnemers begonnen met een 4-kamp om te strijden voor het A- of B-toernooi. Met de Chinese verrassing Kay (oud-USer) kwam er een draai in het klassement. Na de plaatsingsronde werd de tweede vierkamp gespeeld, waarbij de spelers zich konden plaatsen voor de halve finale.

De halve finale van het B-toernooi werd gespeeld tussen Marijn en Martijn. De mannen zorgde voor een heus spektakel met lange rally’s, waarbij Martijn aan het langste eind trok. De andere halve finale werd gespeeld door Oto en Jan, waarbij Oto de overwinning naar zich toe trok. De finale tussen Oto en Martijn heeft ook voor de nodige spanningen gezorgd. Oto won weliswaar de wedstrijd, maar hij werd bijna de eerste B-kampioen die in de finalewedstrijd moest kruipen voor een 11-0. Gelukkig kon hij zijn eer redden.

De halve finale in het A-toernooi werden gespeeld door Kay en Dylan P. die elkaar eerder op de dag hebben getroffen in de poule-fase. Hier liet Kay al zien dat hij zich niet zomaar gewonnen zou geven. Het publiek heeft mogen genieten van mooie rally’s, waar Dylan liet zien dat hij de sterkste was. Pieter en Sander speelde de andere halve finale waar Scheffer ons verraste met onverwachts veel voetenwerk en een gewonnen game tegen Pieter. De finale werd gespeeld tussen Pieter en Dylan. Ook hier heeft het publiek mogen genieten van mooie rally’s en het aanvallende spel, waarbij Pieter de overwinning naar zich toe trok en zichzelf heeft gekroond tot de laatste clubkampioen in de zaal van Tempo-Team.

Het harde werk van alle deelnemers werd beloond met heerlijke Bami van Villie’s Factory en de welbekende pubquiz à la Schef. Ook dit verliep niet zonder spanning en strijd. De Loesurs en De Sukkels lieten met hun naamgeving al zien hoeveel vertrouwen ze hadden in hun eigen kwaliteiten. De sukkels hebben hun naam eer aangedaan met een 4e plek waar De Loesurs voor een verrassing gezorgd hebben. Tot de laatste 2 rondes bleef het spannend voor De Loesurs en Roberto Jacketti & the Scooters, maar De Loesurs trokken een goede eindsprint en gingen er met de titel en chocolade vandoor. The Cannonballs eindigde op de derde plaats.

Het bleef nog een tijdje onrustig voordat iedereen tevreden met een volle bami buik naar huis keerde.